AMARAN!!: Kalau korang mengharapkan sesuatu ilmu, pengajaran atau pendapat tentang sesuatu isu. Harap maaf, tiada benda-benda tu disini. Ini hanya lah coretan yang KOSONG tanpa sebarang pengisian ilmu yang berguna,kalau aderpon sikit2 je kot. lagipun BLOG ni aku uat untuk aku suka suki sahaje. Kalau nak tengok, saya alu-alukan, kalau tak mau tengok, saya pun tak kisah. Tujuan nya adalah untuk kepuasan diri sendiri. -minamiSENSEI....

PENGIKUT GUE

entry dan sumpah seranah

9.08.2010

raya dulu dan sekarang

assalamualaikum semua..sok genaplah sebulan kita berpuasa. kejap jer kan..pejam celik, celik pejam..dah pon nak raya. so amacam persiapan?..ade seronak. bayak tak duit habis. uuuhuhuh...mesti banyaklah...even aku tgok family aku sendrik pon. tapi tang bju jelah...persiapn lain biasa biasa sahaja. guna ap yang dah ada jer. so kali ni aku bukan nak membebel pasal duit lah. nak cerita tentang keseronokan hari raya..

k jom sembang...
aku rasalah hari raya makin lama cam makin takbest...

PELITA MINYAK TANAH
environment die tak sama macam aku kecik2 dulu..kalu dulu der pelita minyak tanah..
kalau sau rumah dah pasang..umah lain kompem pasang..sampai kampung terang ngan cahaya pelita jer...
best woooo...ditambah bunge api kaler merah belang2 tue..uhuuuh..asap takyah ckplah...
tapi tulah...
kalau dulu jalan kat kampung tu mesti ader pelita gune tin terpakai...sederet jalan kiri kanan..nie pon cun..
tapi skung macam kurang...maybe anak2 muda dah takder kot..semer dah besor dan de yang dah kawen kot...tulah takder orng nak pasang....

KAD RAYA
wahahah...ni lagi satu
rindu sangat nak dapat kad rayer...kalu dulu asyik berlawan nagn adek beradek sape dapat kad rayer paling banyak ..konon terkenal....hhaha..cess perasan btol ...tapi mmng betol aper. korang yang bacer nie aku tak tahulah.
so skung semer2 nie dah takda dah. digantikna nagn digitalpunyer...edit sket, amik2 n maner..pastu tag....kat lam fb berlambak...
kompem saper ader fb mesti kene tag dah kan?..uhuuuh.tu lah aku ckp tak caya..
kan dah terkena batang idung...
hehehhe

so stop sampai disini..tapi seriouly raya dulu bg aku lagik best..seronok
walau apepon terima kasih yang menghantar kad rayer tag....
hehehhe
thnks..n
SELAMAT HARI RAYA DARI NAMIZAM SEKELUARGA

8.12.2010

puasa dan sawang

salam ramadhan..rasanyer dah lame gile tak update blog nie dan memang lama gile
bersawamg berhabuk dah....hhahah
bukn per tak tahu nak merepek atau meraban kat sini sebernarnyer..maybe kekeringan idea.
skung dah lebih due bulan aku menamatkn status pelajar universiti. s skung dah bekirja plak...
hehhehe...now aku work as graphic designer kat kt jer..bndaraya warisan pesisir pantai..hahahha nama nak gah..hehhehe
tapi takpe aku eppy. due bulan nie bnyaklah mengajar aku erti hidup, kuar masuk hospitl jage ayah dan macam2 lah. semuanye di jadikan sebagai panduan hidup. bnyak aku pelajari kat hospital terutamanya..belajor dri org tue ktekn..mcm2 peranagi2 macam2 peel..huhuhu

dah tak nak merepek panjang2 ..walaupun dah panjang hahhaha...


anyway selamat berposer semua....

7.01.2010

KINI DIKAU JAUH

Apakah rasa yang berdetikan di hatimu
Kali pertama waktu kau pandang kepadaku
Pastinya cinta yang setulus-tulusnya
Terlahir untukku
Lewat ke hujung masa

Selaut rindu semakin luasnya terbentang
Ku lakar kasih yang kini semakin kenangan
Takkan ku cemar kesucian semua yang bererti padamu
Walau kini kau jauh

Chorus
Kau ku teruskan cinta yang kau curahkan dulu
Dalam pandangan dan amalan dan perasaan
Jadi kekuatan buatku menempuh hari
Kan ku teruskan cinta yang kau serah dulu
Jadi azimat yang berharga yang tiada tara
Menangkis segala kegusaran didunia

Terkilan jua setiap kali kurasakan
Pada ketika yang aku cuai dan terluka
Mengungkap kata betapa aku benar benar kasih padamu
Aku terkilan rasa

Ulang Chorus

Andainya pernah ku melukamu
Biarkan hanyalah sekalis calar halus
Ku ingin selamanya kau tahu
Berulang kali ganda beribu yang ku rasa
Ooooo.....

Ulang Chorus

Kan ku teruskan cinta yang kau serahkan dulu
Dalam pandangan dan amalan dan perasaan
Jadikan kekuatan buatku menempuh hari
Walaupun kini dikau jauh ( 3x )


3.23.2010

edisi awan

kan best kalu idup nie sentiase seronok....
tapi tulah hidup tak selalu senang, ceria, suka, gumbira..etc...asalkan perkataan same makne ok...
macam awan jugak....tak selalu cerah..
sekijap mendung, sekijap kepul-kepul cantik....
sekejap cam takder...


hidup umpama awan....
bile ceria..awan yang kepul2 cantik seperti gula2 kapas terawang
bile sepi...cam langit kosong...biru pudar, awan nipis....
bile sedih berduka...awan hitam mendung menangis....
bile marah...awan kuarkan electric cas..current dan ion2..petir






(ost entry: menerjah awan - farah wahida)


3.20.2010

UTM INDUSTRIAL DESIGN DEGREE SHOW

we are like the water drop... full off tension, becomes complete and well rounded..waiting to be immersed in the water, water as the community. when we immerse we give an impact to this communityin a form of well rounded ripples.then disperses back into the community on our own way..UTM INDUSTRIAL DESIGN DEGREE SHOW



3.18.2010

cepat kejar

masih sempatkah..
waktu seakan tidak sabar meninggalkan aku di belakang...
mengatur langkah satu persatu...sedetik demi seditik..
arghhh...masih banyak yang perlu disiapkan...
id..final year project (PSM)...elektif..test..final exam..and whatsoever...
sempatkah?...go go mizam go..sekadar memberi semangat kepade dri sendri...
sile ketuk kepale sbb masih lena tidur sehingga terlajk bagai..
damn..bangun2 menyesall..:'(
nasi dah mnjadik bubur..perlukah kau stay up..then esok terlajak..
atau tumbang awal..bangkit pepagi buter?..mner satu..suggestion please
aku boleh...
please remove the word
"susah" "payah" "boleh ker?"
from my dictionary...
remember someone advice...
i hope...i can...
so cepat kijar itu jam...
try at least...

3.09.2010

nyok, fish, syuk and abul...

persahabatan itu indah...
kawan itu harta terindah...
terjalin simpulan ukhuwwah...

erm suke aku tgok dieorang..hahha..like bju the most..merah untyuk fish, biru untuk nyok, kuning untuk syuk and pink untuk chom..

chom pink.
hahah..tau2 jer korang abul suke warner cmgtu..bru lembut lah . ijau mude lah ..pink lah..kasut abul pon der warner pink kan..takper stylo..no hal la bro..dah gayer lu itu macam.....

fish merah.
.erm ok berani..kena lah ngan diri ko..haha..berani berfesyen..aku raserknlah..kalau budak perempuan cia yang paling berani berpesen..kalu laki aku bg kat ko lah fish..hahhaha. oklah tu kene ngan jiwa..

erm kuning,.
si spongebob..syuk..chipmunk der warner kuning ek..asal syuk spongebob..hahaha
sbb spongebob skema kot..syuk kan ikut peraturan pah ceroh...anak pengetua kolej yang taat ..hahha dah tanak merekpek t syuk ngamuk

nyok biru....
huhuhu..mamt nie makin hari makin bersemangat mngikuti jejak langkah fish . rambut yang dulunyer kerinting kini telah lurus..pe rahsie bro..hahah..okleh lah bru..maskulin sket ..hahahah..

tak kisah lah ko pink ker, merah ker, bru ker, waima kuning sekali pon...
tapi keep the bond forever..be the best budy forever...

bukan senang nak cri kwan satu kepale satu jiwa...
hahhaha

ttba teringat lagu sehijau warner daun saujana..jom layan zazzz..

sesegar hijau daunan
begitulah kita di ibaratkn
tiada siapa yang bisa memisahkn kita
antara kita semua...


hahaa...tu jer...sket2 jer nak pjng2 pi download dgr..hahah

ost entry unic :kawan

3.07.2010

SILA SEDAR DIRI KEPADE YANG TAK SEDAR


Tak perlu mencari teman secantik BALQIS,
Jika diri tak seindah SULAIMAN,


Mengapa mengharap teman setampan YUSUF,
Jika kasih tak setulus ZULAIKHA,


Tak perlu diri menjadi seteguh IBRAHIM,
Jika tak sekuat SARAH,


Mengapa didamba teman hidup seistimewa KHADIJAH,
Jika diri tak se sempurna RASULULLAH S.A.W....

3.05.2010

GRAPHIC iS THEATER


" the need for graphics in communication can be illustrated by a comparison with the theater.
The Designer of printed material is like the actor who gives life and expression to the lines of playwright.
The Actor's performance through the use of his voice, facial expression, and movement is akin to designer's visual expression through typography, layout and design.
A Play, poorly acted, can be flop even if adequately written. printed matter with solid contents can also play to an empty house if it is poorly design and produced"

3.02.2010

aku mau....

salam sejahtera semua...damn dimulai sakit perut ini pagi....huhu..tpi skung dah lega (phm2kn)
aku mau
pulang....dah lme gila nagk pulang, rindu emak, rindu ayah, rindu kakak, rindu abng, rindu adek..rindu tujuh anak sedara ku..
waaa.....aiman, amani, amirul, aishah, aliya, ain, irfan...:(

aishah sudah pak alang jumper..heheh...dah besau panjang dah....ckp mcm2..posing depan kamera pon boleh tahan..hahahha

aku mau
tgk scrin putih yang besar tue....
sudah lame tidak masuk kotak movie....
popcorn, coke...hahhaha

aku raser best...ntah kenapa

sudah download tapi agak peda kualitinyer..so hold dulu tgk

aku mau
jahit bnyak2...
buat craft banyak2...
belajar teknik baru banyak2...
tapi tidak boleh tamak...pelan2

nie craft yang aku dah lame usha..best woo..tapi tak gheti...hhaha..cri maser sesuai belajar dan practise..but not now

aku mau...
paham OM...seriously ntah paper..smlm agk bersemangat dikuliah..buku di depan..so pi klass bawak buku yer...~0~"
ingat product study ..ethic and practise..? ~.~"
siapkan elektif..sawit ooo sawit ku...akan ku kutip ko satu persatu...(loose fruit collector)
seriously macam 3 project id aku sem nie



paling aku mau.....
seriously....
settlekan detailing and refinement final design projek for my degree...seriously waaa...joining, atachment all of them....
minor kucing ku sudah siapkah?...fasa pening dengan 3D..damn..sangat lemah ngan 3D...
mujur ade miost and dhio..peningku di kurangkan....
thanks guy....


ost entry: DATUL SITI NURHALIZA - Ku Mahu


2.27.2010

DOSTANA....

hidup mmng indah,
hidup mmng pahit,
hidup memang senang.
hidup memag payah,
usah mengeluh mmng tu lumrah idup..mmng tu takdir idup...so hadapilah dengan nyata...

erm kisah hidup melalui cerita...

sebelum magrib tadi smepatlah aku tgok DOSTANA lakonan john abraham, priyanka chopra, abishek bachan. kisah berlandaskan persahabatan. demi persahabatan mereka menipu. bermula dri tak kenal, bangga nagn ego masing. terpaksa bekerjasama. terpaksa mngaku dri gay..hahha..sampai camtu sekali. tapi tanpa mereka sedari lahir perasaan kasih sayang antara sahabat. di tambah dan dihiasi nagn si pryanka chopra tuan empunya rumah yang masih iongatkan depa nie gay..hahaha..last die tak sedar mmat nie dah syok kat die..huahauhau saner...hauhauahu sini..jadik kawan..dostana...dosti...erm best cter nnie bg aku...

frienship name has their own power.....seriouly....maybe korungpon penah rasai taht power...and bla..bla..bla...nak tahu sinopsis versi betol pi google ek..hahahha

2.19.2010

speechless

waaa dah lama tak update ini belok..because im


speechless...
alasan mudah bg yang mals nak mengupdate..hahahs

2.12.2010

si model kaku


kala bulan sportlight megambang
aku, dia binoor,dia aini,dia fadh,dan dia pm.M....
jalan2 kat tapak pembinaan..masing2 bawak senapang dslr masing2
tembak saner ..tembak sini....
ketik sana..ketik sini...
snap sana...snap sini...
sportlight masih mengambang...
hahahha..takder idea nak menulis..
secare ringkasnyer kami...melakukan aktiviti larut malam yang sihat
buldolzer mnjadi mangse..
mengalahkan tyra bank persis nya..namun kaku...
si penembak yang sibuk berposing mncari angle yang sesuai...
the best angle, the best composition the best shot...
semua jadik tumpuan....
kejap-kejap zoom out...
kejap-kejap zoom in..
aper yang dicari? entah kemane menghilang si framing terbaik..
aish..lupe nak kasi tahu....aku senapang dslr..pijam arep punyer..
blom mmapu kater poketku..
tunggulah setahun lagi..
maner tau poket aku dah buncit..kenyang. dan dia mahu diet...
time tu baru aku angkat..heheheheh...
oklah enjoy...the post of

the most kaku model of the year






2.11.2010

2.10.2010

ayam penyet tanpe kerepek....

salam..perpaduan...
hahah..macamlah ader chinese and india yang bacer blog aku nie..hahaha
tapi tulah kat utm nie aku teringat maser mhs dulu setiap kali ader ucapan ker..
mesti mc akn cakap
assalamualaikum dan salam perpaduan..hahahha
satu malaysia...
ape ko merepek nie mizam(monolog dalaman)
perghhh dah lame seyy tak update blog nie..
kesan akibat tamak kerana mempunyai sepuloh blog..hahahh aku tpo jer tue..hahahha walaupon sebenarnyer due..
aku rase aku tidak adil..
aku rase kau pilih kasih..hahhaha...
kenaper aku menaip seperti najwa najjib skung..mengapa?..aderkah kerane aku sering bacer blog die kot....
owh mesti korang tertanya2 saper tue ek..
tulah die pemilik my paper heart...
rupernyer hati kertas minah nie...
mudah koyak..
lainlah kalu kertas tue dah laminate ke aper..hahahha
mule merepek kembali...
sedang pening mmbuat mock up..gam babi 3 second takder...
payah..alkmaklumlah bukan musim buat model kot....
erm...actually(ayat binoor) aku baru jer lepas edit customer nyer graphic order..huhuhu
sambil buat illustration kucing can opener bermotifkan kucing...
dah ..tu jer..tak tahu nak taip aper dah...
hahahahha..
chow cin cau...

hari nie seeh perut makn nasi ayam penyet..:( tapi sedey tak dapat kerepek..hhahah

1.20.2010

Gift Of A Friend

OST:Tinker Bell and the Lost Treasure
Songwriters:
Dodd, Andy; Lovato, Demi; Watts, Adam;

Sometimes you think you'll be fine by yourself
'Cause a dream is a wish that you make all alone
It's easy to feel like you don't need help
But it's harder to walk on your own

You'll change inside when you realize

The world comes to life and everything's bright
From beginning to end when you have a friend by your side
That helps you to find the beauty you are
When you open your heart and believe in the gift of a friend
The gift of a friend

Someone who knows when you're lost and you're scared
And there through the highs and the lows
Someone you can count on, someone who cares
Beside you wherever you'll go

You'll change inside when you realize

The world comes to life and everything's bright
From beginning to end when you have a friend by your side
That helps you to find the beauty you are
When you open your heart and believe in the gift of a friend

And when your hope crashes down
Shattering to the ground you, you feel all alone
When you don't know which way to go
And there's no signs leading you home, you're not alone

The world comes to life and everything's bright
From beginning to end when you have a friend by your side
That helps you to find the beauty you are
When you open your heart and believe in
When you believe in, when believe in the gift of a friend

*alot of things happen this week..let this song explain everythings

1.17.2010

design inspiration

here is my inspiration...for my design project...mioooowwww

for the second minor project we need to design a can opener. selepas jer aku dapat tajuk nie..firts thing yang pop up kat aku punyer mind nie claws, and burung. huhuhu. sbb aku nampak kaki burung tu cengkam tin..tu dalam kepale otak aku la. so i go google about it. then aku dapatlah sikit info. then jumper yang pakar. Pm.M. then after a litle discussion, give an opinion about the other animal with the claw also. the i look on bird, tiger and cat. cat...i cant tell in word, a lot of uniqueness...especially part of its claws. keep and use when needed..huhu...the cat itselft have a lot of feeling. comfort, manja, huhuhu...tu jer..need to start my design concept. extract all the element....so i dont know, may be my can opener become an modern one or what style. huhu..but i start from here...

1.16.2010

hipokrit kah aku

entri palsu

salam semua...erm actually ( ayat feberet one of my frenz) hahah..erm atk tahu pon nak tulis per...erm k lah. 2009 baru jer meninggalkan kiter.. 2010 datang mnjengukan diri..mengisi hari2 kehidupan seorng insan. erm mungkin tahu ini di isi dengan perkara berfaedah atau tak berfaedah. pepuk dada tanya akal..semua leh pikir kan. this also apply to me....banyak kenagna pahit suke dan duek
di tahun 2009. hope this year will full with happiness. but jagn kita lupa ...ader manis mesti ader pahitnye. terima denagn hati terbuka...

aku percaye ramai yang pasang azam baru tiap kali masuk tahun baru..hahaha...the normal situation. tapi takpelah maybe as the batu penanda supaya kite berusaha merealisasikannyer. aku doakan korang semer berjaya huhuhu. tahun nie aku raserkan cam lain sikit.may be sbb nie tahun or sem last aku ngan kawan2 aku. walaupon bnyak hal lam selimut, hal belakang pintu hal lam semak samun yang berlaku..standard lah..baik22 pon kompem ko hipokrit..cuma ko sedar nagn tak sedar jer....

entri sebenar...

bercakap pasal hipokritnie..aku tak tahulah kalau korang hipokrit ke tak. tapi ayng aku tahulah aku menagku aku mmng hipokrit in sesetenagh perkara. sekali lagi tepuk dada tanya akal. sebab hipokritnielah aku kenbal orang, sebba hipokritnilah aku kehilangan kawan..dunia owh dunia..speechless...ntah setiap orang ader hal sendrik, nak privaci diri sendirik so tak yah care lah pasal tue...biar die nagn dunia die..tak yah nak nyibuk..ahahhaha....erm dah lah baik aku stop menulis sebab aku seakan sedang beremosi..hahahha..maybe dek kesejukan studioyang amat...daa...ahlan wasahlan ya 2010 (kedengaran speaker pinjam aku mengdendangkan melodi ahlan lantunan suara waheeda)..huhuhu


entri tanpa gambar adelah sunyi sepi...

1.02.2010


video

bosan2 semalam dok godek2 adobe after effect..huuhuhuh...
erm just a simple one for the first try....new decade try to learn a new skill ....