AMARAN!!: Kalau korang mengharapkan sesuatu ilmu, pengajaran atau pendapat tentang sesuatu isu. Harap maaf, tiada benda-benda tu disini. Ini hanya lah coretan yang KOSONG tanpa sebarang pengisian ilmu yang berguna,kalau aderpon sikit2 je kot. lagipun BLOG ni aku uat untuk aku suka suki sahaje. Kalau nak tengok, saya alu-alukan, kalau tak mau tengok, saya pun tak kisah. Tujuan nya adalah untuk kepuasan diri sendiri. -minamiSENSEI....

PENGIKUT GUE

entry dan sumpah seranah

7.30.2008

ermmmm entahla.....lantaklah



ermmmmm ntahlah
aku raser penting diri nie memang ader lam setiap manusia..
tapi knapa dan mengapa....?
kadang2 kita diperlukan, kadang2 tak langsung.
time susah kita di cari, kita di kejar,
tapi bila senang kita di lupakan,
bermacam seribu alasan di beri.....

ermm ntahlah..
aku pun tak tahu mcam maner..
hidupini memang kompleks kan....
memerlukan dan saling memerlukan?
betul ker.....
erm tak semua orang paham frasa ini termasuk aku...
bila nak baru cari..
dah dapat lantak ko lahkan..

ermmmm ntahlah labu,
tepuk dada tanya iman.......
kekadang aku terpikir gak....
jujurkah "dia" berkawan aku..
atau pon ader udang di sebalik batu..

ermmm ntahlah...
lantak dia lah...
erm semalam aku fikirkan balik...
hidup ini memang rumit..
aku perlu berdikari untuk terus hidup,
untuk terus belajar...
bukan senang nak dapat peluang nie...

ermmmm ntahlah...
susah nak cari kawan sejati sekarang nie..
kejujuran, keikhlasan aper makna semua tue
atau hanya sekadar kata pujangga penyedap bicara..
atau nista semasta mengaburi mata....

ermmm ntahlah.......
semua ader akal fikiran,
so panadai2 lah nilaikan sendiri....

lantak korang lah......

*dedicated 4 some one

ngantuX...



nielah yang aku lukis....

perghhhh...ngntuxnyer....skund dah pukl 3.30 pagi...ptang tadi aku k JUSCO..cici dengan bermurah hatinyer tlah belanja aku kfc snack plate...thanks..tapi ader makner tue..hahhahahah. skung nie aku tengah bertungkus lumus menolong beliau untuk menyiapkan dia punyer assignment just for the drawing. sem nie member aku nie amik introduction to design..so secara tidak langsung aku kawan merangkap student pior in design memang jadi mangsa la....hahahhah nasib2...tapi paperpon aku tak kisah..kawan yer pasal...huhuhuhu...hari nie dia mintak tolong aku..len kali aku mintak tolong dia plak...orait? hehhhe......huhuhu..mamat nie redesign lighter jenis zippo kternyer..tah paper aku lukis...dia kater ok jer aku layanzzz la..hahahhah.nasibko lah cici oi....bukan cici arisan lam dunia baru tu k...ni cici atau nama sebenarnya mohd syazwan..hahahhaha....tapi biaser aku pnggil cici arisan jer..suker ati aku jer ekk..hahha lantaklah.dia pon ngak marah..klah nak tdo dah..kul 6 nak kna bgun ....class kul 8 pagi nanti class rhino..



7.29.2008

new stufff.....

Petang tadi kuar g jalan Jaya Jusco (JJ) g usha majalah. mnelah tahu dapat idea..then sambil2 tue aku usha la jugak komix2 nie.. .jom layanzzzz pic of my new comic n magazine, HYPE,GEMPAK,UTOPIA n IMPIANA DAPUR









Cuak Seyyyy.....

erm hari nie aku bgun seperti biaser...hehe..kul brapa rahsial. hari nie class aku start kul 8 pagi so kena datang awal la ker fka walaupon aku sebenarnya student fkm..hush tue yang sesat minggu lepas sampai 9 km meter unser fadh( romate aku) sbab kita orang duk cari kat maner class..atau dengan kata nama lain sesat...time tue minggu lepas..hahahha skung dah tak sesat dah...siap dengan penuh keyakinan lagi......kami menuju ke klas.....

setibanya di class....huh glap semacam jer class nie. rupa2nya sekali tak jumpa kat maner suis lmpu daa...so belajar lam gelap la hari nie nampak nyer.....takper demi belajar...tak usahkn dalm gelap...lam api sekalipun aku sanggup..erm...hari nie kat class belajar pasal proposal..what is proposal? what is important of proposal? semua tue lah.......

jam dah pukul 8.45...rami lagi tak sampai ker class...takkn sesat lagi kot..aku bermonolog dalaman...erm...tetiba...berbondong2 budak perempuan masuk n duduk..seperi takder aper yang berlaku..huhuhuuhu.....otaikan...erm maybe dia orang takut yang kna cakap kat depan oral pasal about me.....huhuhu aku pon om kna lagi sampai setakat nie.....biasanyer bnda tue buat sblom class start...tetiba jer tak buat. hari nie...ingatkan dah terlepas...huhuhu siap bersyukur lagi....then tetiba jer 10 minit sblom habis class...tetiba dia pangil nama kwan aku ilya...cakpa kat depan lam masa 4 minit..lma tue...first time aku dengar dia tengking..bkn tengking kawan aku..tapi satu klass....huhuhu..kternyer dia nak kita market diri kita..bagi orng knal siapa diri kita..apa kelebihan kita...segan ek nak uat cam2..mesti terasa poyo nanti...tapi nak buat mcm mana tue la keadaan nyer...huhuhuhu....tunggu lah bila la aku punyer giliran....nak cakap per nanti ek...CHUAK SEYYY....

pagi tadi class hbis kul 10, innovation tak der....so balik bilik la per lagi...then heck frienster jap..mcam biaser...seterusnya tdo..sekali terlepas la klass ergonomik....huhuhu. skung ttgah duk menaip blog..mlam nie tak tahu lagi nak buat aper.....akaun kot + iD (inspiration board 4 manual juicer)

BBQ NITE


JANTAN TERHANGAT DI PASARAN!!!!

JIN2....MKN TAK INGAT DUNIA...

TIME MKN JGN BERCAKAP...YER PAYENG

NIE AYAM KER ARANG???


*click on the pic to enlarge...


7.28.2008

JUICER

Jumaat lepas aku bru jer dapat next project..manual juicer...huhuhu..pasal katak melompat tue...haha sedey sey..tak melompat, melompat pon cam comel2 jer..tak der pon yang lepas requiment tue.. erm then skung plak tgah busy nak cari gambar for the second project...manual juicer....but before that kena decide lu target user saper dia...korunk leh bagi cadangan?..erm pening..nak cari gamabr pon tak tahu nak cari gambar aper....musykil + x pham + confius = x siap la nampaknyer.hahhahahha....


7.26.2008

confius....


" you look but you dont see"

" you hear but you dont listen"

can u explain them to me????




7.25.2008

Katak Oh Katak.....



"Katak Oh Ktak Kenapa Ko Tak Lompat..
................Macam Mana Aku nak Lompat
Enjin Berat Sangat..Enjin Berat Sangat.."

huhuhu....begitulah bunyinya lagu yang telah di ubah suai bersesuaian dengan situasi yang sedang aku alami..hahahha...erm my first projek 4 dis sem is to create a device that must be able to a min 2 and mak 5 jump/leap within distance 0f 6m in a straight line....can u image it...so dificult n chalanging...huhuhu...bersam ngan partner aku merangkap romate aku...setelah melawat angsana kami menemui satu mainan yang mampu mengubah hidup kami...*thanks to aini 4 de idea....erm...nak di pendekan cerita selepas 2 malam kami bertungkus lumus kami berjaya menyiapkan seekot katak yang comel la..huhuhu klaka pon ader ...senang korunk tgok sendirik lah yer...kat bawah nie... esok accessment..tgoklah macam maner...ader 23 model mesti mcam2 ragam..macam2 bentuk.......tak sabar nak tgok....


video
katakku...lari gagah berani....


7.23.2008

About Me

erm...first of all..huhuhu cam skem la palk..k lah ...actually nma aku mohd namizam bin muda..tapi orang pangil aku, miezam, zam, namizam, abng(my junior at kmph miss them all), then minami..about minami,..ramai gaklah yang tnyer aku nape aku suka gna nick name minami..n knapa minami..bagi aku this name very special to me..sebab some one special to me give this name for me..only she know why minami?...huhuhu nak tahu tnyer dia la ek...ok..akudilahirkan di terengganu, kuala terengganu...pada tanggal 11 november 1987..1111111987...erm..time aku lahir..aku tak tahu paper yelah kater pon baby hahahhaha..erm then selepas lima tahun selepas kelahiran aku..aku mula menuntut ilmu di tabika kb, then kemudian sekolah rendah di SKKB..erm...tak samapai di siti jer seterusnya..SMA(A)SZA..then MRSM Muadzam Shah, seterusnya KMPh...dan sekarang di sini aku sedang berbarng di atas katil di UTM Skudai.tue about my pendidikan....pasal aku plak..aku nie jenis yang suka n mudah mesra ngan orang..mulut pon lebih kurang lazer la jugakk....tak cayer tanya mmeber gossip aku...huhuhu...erm aku minat in graphic...klu boleh aku nak kejea nanti pon in graphic...but my first intention of coz la designer...seabbatue aku masuk course INDUSTRIAL DESIGN....graphic tue kalu aku bosan n idea best baru aku uat....huhuhu..per lagi ek nak cite pasal aku...entah la...per yang kornk nak tahu...sennag2 korungg tanye je lah aku sendirik.....n to all my friend miss u all so much...


MY NEW BABY



Nie first tme aku tulis blog nie..nie semua terpengaruh dek kawan aku lah...nama dia syahirah or lebih mesra di panggil she or cia..erm tapi aku bukan ank citer pasal dia.hhahahha...erm anyway aku pn tak tahu kalau aku sempat update aku punyer blog nie..busy kekadang..kekadang tenet down ..n kekadang aku tak der idea..i'm blurrr....erm...tue je lah yang aku nak bagi tahu sempena perasmian pecah tanah blog aku nie....k daaa...cukupla for my first entry k..hope you all enjoy nj support blog aku nie...thanks so much